Dogodek Dobrodošli nazaj! Priložnosti doma.

Društvo VTIS je v petek, 21.09.2018, na Pravni fakulteti v Ljubljani premierno organiziralo dogodek, ki je bil namenjen tistim članom, ki so se po študiju v tujini ponovno vrnili v Slovenijo in iščejo priložnosti doma. Pobuda za organizacijo prvega tovrstnega dogodka je prišla s strani članov Društva VTIS, ki so se po dolgih letih bivanja in študija v tujini ponovno vrnili v matično domovino ter so ugotovili, da se je slovensko okolje v času njihove odsotnosti spremenilo oziroma so se spremenili tudi sami. Štirje člani Društva VTIS (Aja Ropret Homar, Liljana Mikluš, Benjamin Dobnikar in Matic Hudournik) so na zanimivi okrogli mizi, ki jo je vodila predsednica Društva VTIS, Andreja K. Bogataj, pojasnili, kako so premagali »povratni kulturni šok« ter se ponovno vživeli v slovensko okolje. Razpravi je sledilo kratko predavanje našega diamantnega partnerja McKinsey & Company o tem, kako unovčiti izkušnje pridobljene v tujini na trgu zaposlitve. Prav tako so pojasnili, na kaj so pri zaposlovanju pozorni najboljši delodajalci. Sledila je predstavitev kariernih možnosti pri njihovi svetovalni družbi, s prve roke nam je izkušnje o delu pri njih povedal tudi Matic Hudournik. Formalnemu delu je sledil še neformalni del, kjer so se člani spoznavali in delili izkušnje med seboj.