Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

Dobrodošli nazaj! Priložnosti doma

Dobrodošli nazaj! Priložnosti doma

Ljubljana, 21. september 2018, ob 17. uri

 

VTIS_logo_tekst_levo2

 

Društvo VTIS je premierno organiziralo dogodek, ki je namenjen tistim članom, ki so se po študiju v tujini ponovno vrnili v Slovenijo in iščejo priložnosti doma. Pobuda za organizacijo prvega tovrstnega dogodka je prišla s strani članov Društva VTIS, ki so se po dolgih letih bivanja in študija v tujini ponovno vrnili v matično domovino ter so ugotovili, da se je slovensko okolje v času njihove odsotnosti spremenilo oz. so se spremenili tudi sami. Člani Društva VTIS bodo pojasnili, kako so premagali »povratni kulturni šok« ter se ponovno vživeli v slovensko okolje. Zlati partner McKinsey & Company je za naše člane pripravil kratko predavanje, kako unovčiti izkušnje pridobljene v tujini na trgu zaposlitve. Prav tako nam bodo pojasnili, na kaj so pri zaposlovanju pozorni najboljši delodajalci. Sledila je tudi predstavitev kariernih možnosti pri njihovi svetovalni družbi. Dogodek je bil namenjen odprti ter kritični razpravi in medsebojnem spoznavanju ter druženju članov Društva VTIS, ki so ponovno v Sloveniji.

Dogodek je potekal v petek,  21. 09. 2018ob 17. uri v zlati predavalnici Pravne fakultete v Ljubljani (Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana).

Informacije o dogodku

Program dogodka
Čas Vsebina
17.00 – 17.05 Pozdrav in uvod: Andreja K. Bogataj, predsednica Društva VTIS
17.05 – 17.45 Okrogla miza: Povratni kulturni šok – kako se ponovno vživeti v življenje doma?
17.45 – 18.15 Predavanje McKinsey & Company: Kako vnovčiti izkušnje iz tujine?
18.15 – 19.00 Predstavitev kariernih možnosti pri svetovalni družbi McKinsey & Company
19.00 – Pogostitev in druženje
Več o govorcih

Aja Ropret Homar je študirala ekonomijo in sociologijo na University of York v Veliki Britaniji, zatem pa na podiplomski ravni mednarodno ekonomsko politiko na univerzi Sciences Po v Parizu. V času študija je opravila prakse pri slovenskem predstavništvu pri OECD in nemški organizaciji za mednarodno sodelovanje GIZ v Frankfurtu. Trenutno je Aja zaposlena kot manager v oddelku poslovnega svetovanja pri družbi Deloitte Slovenija.

Lilijana Mikluš ima več kot 8 let delovnih izkušenj, s strokovnim znanjem na področju tržnih raziskav (kavantitativne in kvalitativne metodologije, izvedba analitičnih študij, priprava strokovnih analiz in svetovanje). V Veliki Britaniji je zaključila magistrski študij smeri Marketing Management na Aston University, Birmingham in za magistrsko nalogo tudi prejela nagrado. Po končanem študiju je najprej opravljala projektno delo na Aston University kot asistentka raziskovalka, kasenje pa kot Senior Insight Executive pri KPMG Nunwood, specializirana za raziskave in svetovanje, usmerjene v Customer Experience Design. Trenutno je zaposlena v Atlantic Grupi d.d. kot Senior CMI Specialist, kjer se ukvarja s tržnimi analizami blagovne znamke Argeta. Lilijana je prav tako aktivna mentorica dodiplomskih študentov na Aston University in članica Beta Gamma Sigma honour society (BGS). .

Benjamin Dobnikar je obiskoval mednarodni oddelek na Gimnaziji Bežigrad, diplomiral iz fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Že med študijem je ustanovil lastno podjetje, kasneje pa se prvič zaposlil v avstrijskem podjetju Interenergo v Ljubljani kot trgovec z električno energijo. Študij MBA je opravljal na poslovni šoli Cotrugli v Zagrebu in Beogradu, za katerega je prejel tudi štipendijo šole. Od leta 2014 je v nemškem podjetju Hella delal kot projektni, kasneje kot programski vodja. Leta 2016 je odšel v Mehiko, kjer je bil poleg razvojnih projektov produktnega segmenta Car Body Lighting odgovoren tudi zapodročje business development s Toyoto, General Motors in novimi EV start-up podjetji iz Silicijeve doline (Tesla, Lucid, Byton, NIO, itd.). 2018 se je vrnil v Slovenijo kot vodja prodaje v podjetju VAR iz Gornje Radgone.

Matic Hudournik je po dodiplomskem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani izobraževanje nadaljeval na University of St. Gallen v Švici, kjer je dokončal podiplomski študij iz poslovne strategije in mednarodnega managementa. Medtem je daljša obdobja zaradi študijskih izmenjav in praks preživel še na Dunaju (WU Wien), Berlinu (praksa pri start-up podjetju Home24) ter ZDA (University of Virgina, Darden School of Business). Trenutno je kot svetovalec zaposlen v globalni poslovno svetovalni firmi McKinsey & Company oziroma njihovi pisarni v Zagrebu. 

Kraj in datum

V petek, 21. septembra 2018 ob 17.00 uri v zlati predavalnici Pravne fakultete v Ljubljani (Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana).

Prijavni obrazec

Dogodek je potekel.

Kontakt za dogodek

Za dodatne informacije prosimo, da nam pišite na info@drustvovtis.si.

 

Back to Top
UA-50869387-1