Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

Dobrodošli nazaj! Priložnosti doma.

Dobrodošli nazaj! Priložnosti doma

Ljubljana, 14. november 2019, ob 17. uri

 

VTIS_logo_tekst_levo2

Društvo VTIS je skupaj s partnerskim podjetjem GEN-i organizira dogodek, namenjen članom, ki so se vrnili v Slovenijo ali iščejo priložnosti doma. Tokratna tematika dogodka je bila ‘Primerjava življenja v tujini in doma‘. Na dogodku smo predstavili analizo ankete Slovenci v tujini, sledila bo okrogla miza s člani VTIS-a, ki so se po večih letih študija in dela v tujini ponovno vrnili v Slovenijo. Diamantni partner GEN-i bo za naše člane pripravil kratko predstavitev in informacije o GEN-iju kot zanimivem zaposlovalcu za v tujini izobražene Slovence, ter predstavili karierne možnosti pri njihovi družbi. Dogodek je bil namenjen odprti ter kritični razpravi in medsebojnem spoznavanju ter druženju članov Društva VTIS.

Dogodek je potekal v četrtek,  14. 11. 2019ob 17.00 uri v Ljubljani (Novi trg 2. 1000 Ljubljana – LP bar).

Informacije o dogodku

Program dogodka
Čas Vsebina
17.00 – 17.05 Pozdrav in uvod: predstavnik Društva VTIS
17.05 – 17.20 Predstavitev analize ankete Slovenci v tujini (Timotej Homar)
17.20 – 18.00 Okrogla miza: Primerjava življenja v tujini in doma

  • dr. Nika Anžiček
  • Luka Jazbec (GEN-i)
  • Lilijana Mikluš
  • Petra Petan
  • Luka Repanšek
18.00 – 18.30 GEN-i: predstavitev podjetja in kariernih priložnosti
18.30 – Druženje
Več o govorcih

Dr. Nika Anžiček je po izobrazbi doktorica organske kemije. Na University of Cambridge je opravila študij Natural Sciences (BA+MSci) ter doktorat na področju sintezne organske kemije biološko aktivnih naravnih spojin. Med študijem je tudi vodila društvo Slovencev v Cambridgeu. Z zaposlitvenimi možnostmi se je seznanjala na številnih kariernih dogodkih v Angliji in Sloveniji. Sodelovanje na Lekovem BioCampu 2016 ji je odprlo priložnost v Leku, kjer se je po zaključku doktorata oktobra 2017 zaposlila v oddelku biofarmacevtike. Danes deluje v Mengšu kot raziskovalka na področju razvoja končnih farmacevtskih oblik bioloških zdravil ter prenosu procesa v proizvodnjo.

Luka Jazbec je vodja službe za regulativo in skladnost poslovanja pri podjetju GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o, kjer je odgovoren za vodenje in koordinacijo analiz ter odzivov na regulatorne spremembe in izzive ter zagotavljanje skladnosti poslovanja na 22 trgih, na katerih je GEN-I aktiven. Preden se je pridružil GEN-I, je v Bruslju deloval na področju energetske in okoljske politike EU. Magistriral je iz okoljske tehnologije in mednarodnih zadev na Diplomatski akademiji na Dunaju in Tehnični univerzi na Dunaju ter diplomiral iz ekonomije in politike na univerzi Sussex v Veliki Britaniji.

Lilijana Mikluš ima več kot 10 let delovnih izkušenj, s strokovnim znanjem na področju tržnih raziskav in svetovanja . V Veliki Britaniji je zaključila magistrski študij smeri Marketing Management na Aston University, Birmingham in za magistrsko nalogo tudi prejela nagrado. Po končanem študiju je najprej opravljala projektno delo na Aston University kot asistentka raziskovalka, kasneje pa kot Senior Insight Executive pri KPMG Nunwood, specializirana za raziskave in svetovanje, usmerjene v Customer Experience Design. Trenutno je zaposlena v Atlantic Grupi d.d. kot Senior CMI Specialist, kjer se ukvarja s tržnimi analizami blagovnih znam sektorja brezalkoholnih pijač. Lilijana je prav tako aktivna mentorica dodiplomskih študentov na Aston University in članica Beta Gamma Sigma honour society (BGS).

Petra Petan je po zaključenem univerzitetnem študiju na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani študij nadaljevala v Veliki Britaniji na London School of Economics and Political Science. Tam je pridobila magisterij znanosti iz politične ekonomije s poudarkom na ekonomskem upravljanju znotraj Evropske unije. Svojo pot v Evropskih institucijah je začela kot pripravnica na Evropski komisiji, kjer je ostala slabi dve leti na Generalnem direktoratu za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje. Vmes je pridobila doktorsko štipendijo Marie-Curie za raziskovanje legitimnosti Evropske unije na dunajskem inštitutu IHS, vendar jo je vleklo nazaj v praktično sfero analiz in priprave javnih politik. Danes deluje kot višja svetovalka na Uradu za makroekonomske analize in razvoj v Sloveniji, kjer se osredotoča predvsem na presek socialnih politik in tehnološkega napredka.

Luka Repanšek  je magister ekonomskih in poslovnih ved. Diplomiral je na London School of Economics z najvišjo odliko, magistriral na Univerzi v  Cambridgeu ter na London Business School. Po študiju v Veliki Britaniji je delal 13 let v tujih družbah v Nemčiji, Belgiji in Avstriji, sprva v poslovnem svetovanju in nato v velikih finančnih institucijah na področju strategije in poslovnega razvoja. Po vrnitvi v Slovenijo pred 3,5 leti je bil direktor strategije in poslovnega razvoja v eni vodilnih finančnih institucij v Jugovzhodni Evropi, zadnje leto pa je samostojni svetovalec zasebnim družbam in investitorjem.

Kraj in datum

Dogodek je potekal v četrtek,  14. 11. 2019ob 17.00 uri v Ljubljani (Novi trg 2. 1000 Ljubljana – LP bar).

Prijavni obrazec

Dogodek je potekel.

Kontakt za dogodek

Za dodatne informacije prosimo, da nam pišite na info@drustvovtis.si.

 

Back to Top
UA-50869387-1