VTIS Praga 2019

Slovensko znanje v svetu

Praga, 8. 10. 2019, ob 18:00

Društvo VTIS je letos drugič zapored organiziralo dogodek na Češkem, v glavnem mestu Praga, skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Pragi. Z dogodkom “VTIS Praga 2019: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki so se šolali ali se šolajo oziroma raziskujejo na izobraževalnih institucijah na Češkem ali delujejo v gospodarstvu.

Dogodek je potekal v torek, 8. oktobra 2019, s pričetkom ob 18:00 uri, v prostorih Veleposlaništva Republike Slovenije v Pragi na naslovu Pod Hradbami 15, 160 41 Praga 6.

Čas Vsebina
18:00 – 18:15 Prihod udeležencev, sprejem
18:15 – 18:25 Nagovor: Veleposlanica RS v Pragi
18:25 – 18:35 Uvodni pozdrav: Predstavnik Društva VTIS
18:35 – 18:45
Recital: ga. Zala Orel
18:45 – 19:00 Predstavitev: dr. Marko Orel
19:00 – 19:15 Predstavitev: g. Iztok Toplak
19:15 – 19:30 Predstavitev: ga. Željka Sokolič
19:30 – Sprejem in pogostitev za udeležence

Več o govorcih in nastopajočih

Zala Orel dela v polju kulturnega managementa in se ukvarja z razvojem strateških vsebin v polju kulturnih industrij. Kot ljubiteljica in proučevalka slovenskega jezika, bo prebrala krajši odsek iz praškega časopisa Dobri prijatelj, ki so ga Slovenci izdajali v Pragi na prelomu 19. stoletja.

Dr. Marko Orel je sociolog, ki je zaposlen kot podoktorski raziskovalce na praški University of Economics, kjer se ukvarja s ekonomijo dela, preučevanjem delovnih prostorov, interakcijami med uporabniki delovišč ter vprašanjem optimizacije delovnih procesov. Vzporedno ga zanima tematika digitalizacija odnosov ter stikov v navidezno resničnostnem prostoru ter vpliv razvoja tehnologije na dislocirano delo posameznikov. Ob tem deluje kot asistent na ljubljanski univerzi, znotraj interdisciplinarne skupine raziskovalcev deluje pri projektu WikiCoworking ter vodi mednarodni raziskovalni konzorcij, ki preučuje mediacijske mehanizme znotraj sodelovnih okolij v višegrajski skupini evropskih držav.

Iztok Toplak je ekonomist z več kot 30 letnimi delovnimi izkušnjami, ki se ukvarja s strateškim vodenjem ter razvojem podjetij. Zadnjih 7 let se ukvarja s trženjem nepremičnin pod okriljem podjetja Re/Max ter kot makroekonomski analitik podrobno pozna razvoj češkega nepremičninskega trga. V njegovem dolgotrajnem bivanju na Češkem je prevzel vlogo povezovalca tukaj živečih Slovencev, katerih vezi kot predsednik aktivno prepleta znotraj slovenskega društva Jožeta Plečnika.

Željka Sokolič je etnologinja in antropologija, živi in dela v Pragi. V Prago jo je pred 4 leti ponesla želja po mednarodnih izkušnjah. Danes je zaposlena pri vodilnem globalnem podjetju za medicinsko tehnologijo kot strokovnjakinja za izobraževanje in razvoj kadrov. Že od nekdaj jo zanimajo različne kulture in dinamika medčloveških odnosov, v zadnjih letih pa se udejstvuje tudi na področju alternativnih terapij kot učiteljica joge.

Dogodek je potekel,

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na volj preko elektronske pošte: info@drustvovtis.si.