6. zbor članov Društva VTIS

Na slovenski državni praznik – dan samostojnosti in enotnosti – dne, 26. 12. 2018, je v Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU) potekal 6. letni zbor članov Društva VTIS, ki se ga je udeležilo 44 članov ter dva gosta, prof. dr.  Bajd in prof. dr. Stanonik s SAZU. Zbrane je najprej nagovorila predsednica društva, Andreja Kržič Bogataj, nato pa še akad. prof. dr. Tadej Bajd.

Na zboru je bilo predstavljeno letno poročilo in zaključni račun, ter poročilo nadzornega sveta. Sprejeta je bila tudi sprememba statuta v delu, ki se nanaša na naslov, saj je Društvo VTIS preneslo sedež na novi naslov: Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana. Sledilo je glasovanje za člane upravnega odbora in člane lokalnih odborov, izvoljena pa je bila tudi izredna članica društva, Sarah Siri Blejc. Za člane upravnega odbora za leto 2019 so bili izvoljeni: Timotej Homar, Vesna Makovšek, Anže Švara, Gala Pavlin ter Vid Čibej. Za člane lokalnih odborov pa po državah:

Odbor za Veliko Britanijo: Neža Vadjal, Miha Pipan, Martin Ožbej Maver
Odbor za Španijo: Dona Maria Pavlin, Eva Panjan
Odbor za Francijo: Lana Čop
Odbor za Luksemburg: Marko Mravlak
Odbor za Nemčijo: Vid Švara
Odbor za Švico: Aleksandra Pekošak
Odbor za Avstrijo: Polona Globočnik
Odbor za Češko: Marko Orel
Odbor za Italijo: Vanja Kastelic
Odbor za Slovenijo: Marina Klemenčič, Dunja Zorman, Boštjan Vihar, Aja Ropret-Knez

Poleg odborov sta bila prvič izvoljena še dva posebna odbora:
Odbor za digitalizacijo: Alek Pikl
Odbor za VTIS Mentorstvo: Matevž Poljanc, David Kološić

Po koncu glasovanja je sledila razprava o načrtih društva za leto 2019.

Več fotografij z dogodka najdete na naši facebook strani.