Društvo VTIS v Avstraliji

‘Znanstveno sodelovanje med Slovenijo in Avstralijo’

Sydney, 22. 11. 2019

Društvo VTIS je skupaj s Slovensko-avstralsko akademsko društvo (SAAA) in Slovensko-avstralska gospodarska zbornica (SACC) organiziralo 3. SAAA konferenco 2019 o raziskovalnem sodelovanju med Slovenijo in Avstralijo, ki se bo odvijala 22. novembra 2019 v Sydneyu.

Konferenca je vključevala jutranje mreženje (Letni zbor članov SAAA), popoldanska predavanja z lahkim kosilom in večerni sprejem. V popoldanskem času so udeleženci lahko izvedeli več o delu akademikov v Avstraliji in na Novi Zelandiji, predvsem o njihovem sodelovanju s Slovenijo ter o osrednjih izzivih in priložnostih, s katerimi se pri tem soočajo. Večerni sprejem je bil namenjen mreženju, s poudarkom na povezovanju slovenskih in avstralskih akademikov ter poslovnežev.

Dogodek je potekal v petek, 22. novembra 2019, s pričetkom ob 10:00 uri, na Univerzi v Sydneyu, Fakulteta za umetnost in družbene vede, CCANESA (Level 4, Madsen Building, Eastern Avenue, Camperdown NSW 2006).

Čas Vsebina
10:00 – 11:30 SAAA Letno srečanje članov – zajtrk na stroške udeležencev
12:30-13:00 Registracija in okrepčilo
13:00 – 13:05 Uvodni nagovor: ga. Mateya Slobodnik, koordinatorka Sekcije Sydney, SAAA in dr. Kaja Antlej, predsednica SAAA in članica Društva VTIS
13:05 – 13:10
Uvodni nagovor: prof. Glenda Sluga, ARC Laureate Fellow, profesorica mednarodne zgodovine, FAHA, Univerza v Sydneyu
13:10 – 13:20 Uvodni nagovor: g. Mark Stariha TBC, tajnik, SACCU
13:20 – 13:30 Uvodni nagovor: N. E. g. Jurij Rifelj, veleposlanik Republike Slovenije v Avstraliji
13:30 – 13:40 Uvodni nagovor: N. E. g. Peter Jožef Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu
13:40 – 13:50 Uvodni nagovor: Ms Tanya Plibersek MP, ministrica v senci za izobraževanje in usposabljanje, zvezna članica za Sydney
13:50 – 14:20 OSREDNJE PREDAVANJE: profesor John Hajek FAHA, profesor italijanskih študij, direktor, RUMACCC, Univerza v Melbournu, SAAA podpredsednik.
Predavanje: Razumevanje demografije Slovencev in slovenščina v današnji Avstraliji
14:20 – 14:30 Diskusija: raziskovalna sodelovanja s Slovenijo
14:30 – 15:00 Kosilo
15:00 – 15:10 Prezentacija: Ms Mateya Slobodnik, sekretarka SACC
15:10 – 15:20 Prezentacija: dr. Ursa Komac, višja predavateljica in direktorica akadameskega programa – Arhitektura, Univerza Zahodnega Sydneya
Predavanje: Terra Australis Cognito: Pogledi slovenske Avstralke
15:20 – 15:30 Prezentacija: dr. Gregor Urbas, pravnik, Teritorij glavnega mesta Avstralije; gostujoči raziskovalec, Observatorij za kibernetsko kriminaliteto ANU
Predavanje: Kibernetska kriminaliteta in izzivi za kazenski pregon
15:30 – 16:00 OSREDNJE PREDAVANJE: profesorica Sara Dolnicar, Turizem, Poslovna šola UQ, Univerza v Queenslandu
Predavanje: Narediti turistično industrijo okolju prijaznejšo
16:00 – 16:10 Odmor
16:10 – 16:20 Prezentacija: dr. Matevz Raskovic, višji predavatelj za mednarodno poslovanje, Šola za marketing in mednarodno poslovanje, direktor podiplomskega programa mednarodnega poslovanja, Univerza Viktorija v Wellingtonu
Predavanje: Strastna radovednost in globalna miselnost: kaj se lahko naučimo od Maori in Pasifika prebivalcev ter prenesemo v posel?
16:20 – 16:30 Prezentacija: Presenter, ASEF
16:30 – 16:35 Prezentacija: g. Andrej Korpar, predsednik, Klub podjetniškega gibanja EMC, član upravnega odbora SAAA (Slovenija)
Posnet video.
16:35 – 16:45 Prezentacija: ga. Vesna Makovšek, članica upravnega odbora Društva VTIS
Video v živo.
16:45 – 16:55 Prezentacija: dr. Jernej Štromajer, Državni sekretar, Ministrstvo Republike Slovenije za izobraževanje, znanost in šport, Vlada Republike Slovenije
Video v živo.
16:55 – 17:00 Zaključne besede in zaključek konference
18:00 –20:00 Konferenčna večerja (neobvezno) – na stroške udeležencev, lokacija bo znana naknadno

Program dogodka je na voljo na spletni strani: http://saaa.si/3rd-saaa-conference-sydney-2019/

Prijave na dogodek

Dogodek je potekel.

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na volj preko elektronske pošte: info@drustvovtis.si.