VTIS v Münchnu

V četrtek, 20. aprila 2017, je Društvo VTIS skupaj z ABC Pospeševalnikom pripravilo posvet o dokumentu VITS Izzivi. Članica upravnega odbora Andreja Bogataj je na kratko predstavila Društvo VTIS, nato je Luka Planinc udeležencem spregovoril o delovanju ABC Pospeševalnika, slovenskem podjetju, ki se mu je uspelo uveljaviti v izjemno tekmovalnem tujem okolju. Članica Tanja Franko je udeležencem predstavila “izzive,” s katerimi se srečujemo v tujini izobraženi Slovenci. Potem so se obiskovalci razdelili v tri skupine (študenti, mladi akademiki in zaposleni) ter v posameznih skupinah komentirali predstavljene “izzive” ter iskali ideje za nadaljevanje dokumenta. Dogodek smo sklenili s krajšimi predstavitvami ter strnitvijo ugotovitev posameznih skupin. Vse nove predloge bo obravnavalo Društvo VTIS pri snovanju novega dokumenta. Dogodek se je zaključil v sproščenem vzdušju in obiskovalci so bili navdušeni nad idejo, da razpravo nadaljujemo na kakšnem srečanju v prihodnje.