VTIS Nizozemska 2017

Slovensko znanje v svetu

9. 12. 2017, ob 16:00 uri

Društvo VTIS je ponovno organiziral tradicionalni dogodek “VTIS Nizozemska 2017: slovensko znanje v svetu”, ki je del globalne serije dogodkov, s katerimi spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo v tujini.  Na dogodku bodo sodelovali zanimivi gostje, s pevskim nastopom pa ga bo popestrila Tjaša Fajdiga (http://tjasafajdiga.com/sl/domov/), študentka jazz petja na Konzervatoriju Amsterdam.

Dogodek je potekal v soboto9. decembra 2017, ob 16:00 uri v prostorih rezidence veleposlanice ga. Sanje Štiglic na naslovu Willemstraatt 88, 2514 HN Den Haag.

Čas Vsebina
16:00 – 16:10 Uvodni nagovor: ga. Sanja Štiglic, veleposlanica Republike Slovenije v Kraljevini Nizozemski

Predstavnik Stalnega odbora Društva VTIS na Nizozemskem

16:10 – 16:25 Predstavitev: dr. Nina Bogerd, raziskovalka in predavateljica na Tehniški Univerzi v Delftu
16:25 – 16:35 Glasbena točka: Tjaša Fajdiga, študentka jazz petja na Konzervatoriju Amsterdam
16:35 – 16:50 Predstavitev: dr. Silva Deželan, Sustainability Direktorica pri Robeco Private Equity
16:50 – 17:05 Predstavitev: Klemen Bravhar, zaposleni pri Evropski vesoljski agenciji
17:05 – 18:30 Druženje
Več o govorcih

Dr. Nina Bogerd, raziskovalka in predavateljica na Tehniški Univerzi v Delftu

Znanstveno raziskovalna pot Dr Nine Bogerd se je začela pri Prof Dr Igor Mekjaviću na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani. Njeno področje raziskovanje je bilo sprva osredotočeno na okoljsko fiziologijo s poudarkom na termoregulaciji. Prof Dr Mekjavić je Nini že povsem na začetku njene raziskovalne poti dal možnost predstaviti rezultate njenega raziskovalnega dela na mednarodni konferenci. To jo je vodilo do dragocenega stika z drugimi mladimi raziskovalci, kot tudi do spoznanja, doktorski študij si želim opraviti v tujini. Po zaključku magistrskega študija jo je pot vodila v EMPA St. Gallen, kjer je pod sponzorstvom švicarskega olimpijskega komiteja in pod mentorstvom Prof Dr Hein Daanen s Vrije Universiteit Amsterdam na Nizozemskem opravila vrsto študij, katerih rezultati so služili njihovim športnikom in para-športnikom pri pripravi na olimpijske igre v Pekingu. Nina je tako je poglobila njeno znanje s področje termoregualcije in ga razširila na področje športne aktivnosti. Po uspešnem zagovoru doktorskega dela se je vrnila v Slovenijo in se zaposlila na Zdravstveni Fakulteti Univerze v Ljubljani, na Oddelku za Fizioterapijo. Po temeljitem premisleku, se je odločila za ponoven odhod v tujino in sicer na Nizozemsko. Sprva je kot podoktorski kandidat sodelovala na projektu razvoja osebne zaščitne opreme za izboljšanje termičnega ugodja pri gasilcih pod mentorstvom Prof Dr Hein Daanen na Amsterdam University of Applied Sciences. Kasneje pa se je zaposlila na Tehniški Univerzi v Delftu, kjer na Faculty of Industrial Design Engineering raziskuje in predava na področju okoljske ergonomije. Dr. Nina Bogerd je poleg raziskovalke in predavateljice, mamice in žene, tudi športnica in humanitarka.

Dr. Silva Deželan, Sustainability Direktorica pri Robeco Private Equity

Silva je leta 1993 diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer se je po zaključku študija zaposlila kot asistentka stažistka (na Katedri za denar in finance). Potem ko je jeseni 1996 magistrirala na isti fakulteti, je januarja 1997 začela doktorskištudij na Univerzi v Amsterdamu, na Fakulteti za ekonomijo in ekonometrijo. Po zaključku doktorskega študiju se je leta 2001 vrnila na Ekonomsko Fakulteto v Ljubljani, kjer je postala docentka za področje financ. Od leta 2007 dalje z družino živi na Nizozemskem, kjer se profesionalno ukvarja z družbeno odgovornim bančništvom in upravljanjem premoženja.

Klemen Bravhar

Klemen je med študijem elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani stremel k prenosu teorije v prakso in po tem ključu prišel do prve zaposlitve v razvojnem oddelku Iskratela. Po treh letih pridobivanja izkušenj v razvoju se je vrnil na Fakulteto za Elektrotehniko v Ljubljani na magistrski študij. Del magisterija je opravil na Norveškem na univerzi HSN. Po zagovoru je dobil službo v Barceloni na Inštitutu za Fotoniko (ICFO), kasneje  pa na Evropski vesoljski agenciji (ESA), kjer deluje tudi trenutno. Ukvarja se z razvojem digitalne logike za integrirana in FPGA vezja za različne aplikacije za vesolje in fizikalne poizkuse delcev.Dr. Marja Kuzmanić,  psiholog pri Empower Psychotherapie Amsterdam in v privatni praksi Inter-Being.

sobota, 9. decembra 2017, ob 16:00 uri v prostorih rezidence veleposlanice ga. Sanje Štiglic na naslovu Willemstraatt 88, 2514 HN Den Haag..

Prijava ni več mogoče (dogodek je zaključen).

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo preko maila: nizozemska@drustvovtis.si.