VTIS Nizozemska 2017 – Slovensko znanje v tujini

V soboto, 9. decembra 2017, je Društvo VTIS Nizozemska v novi rezidenci slovenske veleposlanice ge. Sanje Štiglic organiziralo dogodek z naslovom “Slovensko znanje v tujini”. Dogodek je bil namenjen delitvi izkušenj in mreženju slovenskih študentov, akademikov in raziskovalcev, ki živijo in delujejo na Nizozemskem, ter povezovanju Slovencev na Nizozemskem.

Program srečanja je bil sestavljen iz dveh delov, katerima je sledil čas za mreženje in neformalno druženje ob pri sotnosti slovenske kapljice in ostalih dobrot. Dogodek je s pevskim nastopom popestrila tudi jazz pevka Tjaša Fajdiga, študentka na Konzervatoriju v Amsterdamu, v spremljavi kitarista Davorja Stehlika iz Srbije, prav tako študenta Konzervatorija v Amsterdamu.

V prvem delu se je z odlično predstavitvijo predstavila dr. Nina Bogerd, raziskovalka in predavateljica na Tehniški Univerzi v Delftu. V drugem delu sta sledili predstavitvi dr. Silve Deželan, Sustainability Direktorica pri Robeco Private Equity, in Klemna Bravharja, zaposlen na Evropski vesoljski agenciji. Članici VTIS-a dr. Nina Bogerd in dr. Silva Deželan sta povzeli njuni izkušnji iz akademije oz. industrije in nam zaupali kako usklajujeta svojo nadvse uspešno kariero in družinsko življenje. Dogodek smo zaklučili s pestro diskusijo in ponovno dokazali kako neprogrešljiv člen slovenske skupnosti na Nizozemskem je Društvo VTIS.