VTIS New York 2017

Slovensko znanje v svetu

New York, 18. 11. 2017, ob 16:00

Z dogodkom VTIS New York: slovensko znanje v svetu, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah v ZDA. Srečanje bo sestavljeno iz kratkih predstavitev dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih v New Yorku in bližnji okolici.

Dogodek bo odvijal v soboto, 18. novembra 2017, v prostorih New York University (Suite 803, Kimmel Center, 60 Washington Square South, New York NY 10012).

Čas Vsebina
16:00 – 16:10 Uvodni nagovor: Igor Cesarec, New York University, predsednik Društva VTIS
16:10 – 16:25 Predstavitev: Dr. Jaka Čemažar, RenBio
16:25 – 16:40 Predstavitev: Dr. Andres Drenik, Columbia University
16:40 – 16:50 Glasbena točka: Jan Kus & The Slavo Rican Assembly
16:50 – 17:05 Predstavitev: Nina Flerin, Albert Einstein College of Medicine
17:05 – 17:20 Predstavitev: Dr. Natalie Kacinik, Brooklyn College / CUNY Graduate Centre
17:20 – 18:30 Druženje:  White Oak Tavern, 21 Waverly PI, New York, NY 10003
Več o govorcih

Dr. Jaka Čemažar

Jaka Čemažar je raziskovalec v biotehnološkem start-up podjetju RenBio v New Yorku. Diplomiral in doktoriral je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Ukvarja se z učinki električnih polj na biološke organizme. V okviru podoktorskega študija na Virginia Techu je razvijal naprave za detekcijo invazivnih rakastih celic, ki se lahko uporablja za vnaprejšnje določevanje odziva posameznega pacienta na kemoterapijo. V RenBio vodi inženirski del razvoja medicinske naprave za gensko terapijo z elektroporacijo, ki spada v novo generacijo zdravljenja z monoklonskimi protitelesi in se uporablja za zdravljenje različnih bolezni kot so gripa, HIV in določene vrste raka.

Dr. Andres Drenik

Andres Drenik je docent ekonomije na univerzi Columbia v New Yorku. Njegovo raziskovalno delo se osredotoča na ekonomiko dela in makroekonomijo. Trenutno dela na raziskovalnih projektih o vplivu inflacijske negotovosti in dolarizacije premoženja na optimalno določanje cen s strani podjetij. Prav tako raziskuje redistributativne posledice monetarne politike v primerih, ko so nominalne plače le delno gibljive. V svojem delu se osredotoča tudi na izkušnje mladih na trgu delovne sile v ZDA in njihovo tranzicijo v in iz nizko plačljivih služb ter na posledice dostopa do posojil na plačilno disciplino posojilojemalcev v Mehiki.

Andres je argentinski Slovenec, rojen v Buenos Airesu. Dodiplomski študij ekonomije je končal na univerzi San Andrés v Argentini leta 2005. Iz ekonomije je doktoriral leta 2016 na univerzi Stanford v ZDA.

Nina Flerin

Nina Flerin je v Združene Države Amerike prišla leta 2008 po končani srednji šoli (Gimnazija Ledina). Dodiplomski študij je zaklučila leta 2011 na Virginia Polytechnic Institute and Sate University (Virginia Tech), kjer je študirala mikrobiologijo in imunologijo. Njeno doktorsko delo na Albert Einstein College of Medicine v laboratoriju Dr. Harris-a Goldstein-a se osredotoča na latentno infekcijo z virusom HIV in imunologijo T celic.

Dr. Natalie Kacinik

Natalie Kacinik je profesorica psihologije na Brooklyn College in na Graduate Center of the City University of New York (CUNY), kjer raziskuje kognitivne in nevronske osnove jezika, in sicer do kolikšne mere mentalne predstavitve in procesi temeljijo na senzorskih in kulturnih izkušnjah in kako te izkušnje vplivajo na razumevanje jezika. Natalie je iz Toronta v Kanadi, vendar ima slovensko državljanstvo preko svojih staršev: dr. Antona Kačičnika in Marije Vrčkovnik. Diplomirala je na University of Western Ontario, kjer je tudi dokončala magisterij. Leta 2003 pa je doktorirala na University of California, Riverside. Natalie je nato nekaj let delala kot podoktorska raziskovalka in predavateljica na University of California, Davis. V New Yorku dela od leta 2008, ko se je zaposlila na Brooklyn College. Leta 2015 je na isti univerzi postala redna profesorica.

18. november ob 16:00 v prostorih New York University (Suite 803, Kimmel Center, 60 Washington Square South, New York, NY 10012).

Prijavni obrazec lahko najdete tukaj. You can find the English version here.

V primeru kakršnih koli vprašanj je na voljo:

Igor Cesarec (igor.cesarec@drustvovtis.si)