VTIS Madrid 2017

Prvič: VTIS Madrid 2017

Slovensko znanje v svetu

Madrid, 11. 5. 2017, ob 20. uri

Društvo VTIS je skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Madridu premierno pripravilo dogodek »Prvič: VTIS Madrid 2017«, ki  je del globalne serije dogodkov »Slovensko znanje v svetu«. Z dogodkom spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki so se šolali ali se šolajo oz. raziskujejo na izobraževalnih inštitucijah v Španiji ali  delujejo v gospodarstvu. Srečanje je bilo sestavljeno iz kratkih predstavitev njihovega dela, popestreno z glasbenimi točkami. Predstavitvam je sledila krajša okrogla miza, kjer je članica upravnega odbora Gala Pavlin  z govorci spregovorila o izzivih Slovencev pri študiju in delu v tujini kot tudi morebitnem sodelovanju s Slovenijo in prenašanjem najboljših praks. Po koncu prireditve je sledil sprejem udeležencev.

Dogodek se je odvijal v četrtek, 11. 5. 2017 ob 20. uri na naslovu Calle Hermanos Bécquer, 7-2°, 28006 Madrid.

Čas Vsebina
20:00 – 20:15 Nagovor: Veleposlanica RS v Kraljevini Španiji, Nj. Eksc. mag. Renata Cvelbar Bek
20:15 – 20:25 Uvodni pozdrav: Gala Pavlin, članica upravnega odbora Društva VTIS
20:25 – 20:40 Predstavitev: podjetnica Tanja Pirnat
20:40 – 20:45 Glasbena točka: Tina Šilc
20:45 – 21:00 Predstavitev: fizik in doktorski študent Aljaž Kolšek
21:00 – 21:15 Predstavitev: finančnica Maruša Forjan
 21:15 – 21:20  Glasbena točka: Tina Šilc
 21:20 – 22:00 Predstavitev: Marko Mršnik, analitik Standard & Poor’s ter zaključna diskusija udeležencev dogodka
 22:00 –  Sprejem udeležencev
Več o govorcih

Tanja Pirnat je podjetnica, karierna svetovalka z mednarodnimi izkušnjami ter blogerka. Je diplomantka Ekonomske fakultete v Ljubljani, kjer je svoj dodiplomski študij izpopolnila v Španiji, na izmenjavi v Valenciji in praksi v Madridu. Šolanje je nadaljevala na Complutense univerzi v Madridu, kjer je dokončala MBA iz hotelskega managementa. Ima več kot 12 let delovnih izkušenj na različnih delovnih mestih. Med drugim je bila odgovorna za upravljanje in najem luksuznih stanovanj v hotelu Kempinski na Malti. Delala je kot višja analitičarka nepremičninskih investicij za celetno področje Španije v Bermejo & Williamson Real Estate. Trenutno dela kot vodja razvoja novih trgov v podjetju Ivory Escapes v Madridu.

Aljaž Kolšek je od leta 2014 doktorski študent industrijskega inženiringa na univerzi UNED v Madridu. V okviru doktorskega študija opravlja kompleksne računalniške simulacije za ITER, največji eksperimentalni fuzijski projekt na svetu, ki se trenutno gradi v Franciji. Svojo akademsko pot je začel kot študent fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Po zagovoru diplome je leta 2013 prejel štipendijo Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA), ki mu je omogočila nadaljnje usposabljanje v raziskovalni skupini TECF3IR v Madridu. Projekt je uspešno zaključil in se v istem letu vpisal v doktorski študij industrijskega inženiringa na univerzi UNED. Z namenom strokovnega izpopolnjevanja je Aljaž v lanskem letu opravil pripravništvo na reaktorju ITER v Franciji, kjer je na sekciji za diagnostične sisteme razvijal računske modele in opravljal jedrsko analizo inženirskih dizajnov.

Maruša Forjan je svoj študij financ pričela na Universidad Europea de Madrid in nadgradila svoje znanje s semestrom narejenim na ameriški univerzi Coastal Carolina University. Svoje prve izkušnje je začela pridobivati v eni največjih revizorskih hiš, na tekmovanju Deloitte Financial Challenge, v sodelovanju z univerzo na raziskovalnih projektih in kasneje kot pripravnica v finančnem oddelku podjetja Universia, ki je v lasti največje španske banke Santander. Svojo karierno službo je tako pričela v Banki Santander kot analitičarka na borznih trgih. Zatem se ji je ponudila priložnost preizkusiti se kot finančna nadzornica v podjetju Vodafone España. Trenutno je zaposlena pri podjetju Altan Capital, investicijski družbi za vlaganje v nepremičninske sklade.

Marko Mršnik je direktor za državne ratinge v skupini evropskih bonitetnih ocen pri ameriški bonitetni agenciji Standard & Poor’s ter vodilni analitik, osredotočen na Evropsko unijo. Pred pridružitvijo S&P v Londonu 2007 je deloval kot ekonomist pri Evropski Komisiji v Bruslju, kjer se je specializiral za mikroekonomijo EU. Pred tem je bil svetovalec pri Evropski investicijski banki v Luksemburgu. Marko je avtor S&P globalnih analiz o staranju (leta 2010, 2013) in nazadnje leta 2016, ki jo je humorno poimenoval Globalno staranje 2016: 58 odtenkov sive. V 58 odtenkih sive je analiziral demografska gibanja ter njihov rastoči vpliv na bonitetne ocene držav. Marko je dodiplomski študij  zaključil na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani ter podiplomski študij  iz evropskih ekonomskih študij na College of Europe v Belgiji.

Kraj

Calle Hermanos Bécquer, 7-2°, 28006 Madrid.

Dogodek je že zaključen.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj se obrnite na elektronski naslov: pavlin.gala@drustvovtis.si