Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

VTIS Karierni dan 2016

VTIS Karierni dan 2016

Ljubljana, 4. 1. 2016

Datum, čas in lokacija

Ponedeljek, 4. 1. 2016 na različnih lokacijah po Ljubljani.

Sporočilo za javnost z dogodka

Več kot 150 mladih na kariernem dnevu z A.T. Kearney, Biofarmacevtiko Mengeš in Schoenherr

Ljubljana, 4.1.2016 – Društvo VTIS je v začetku leta 2016 – v sodelovanju z Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije in uveljavljenimi podjetji – pripravilo karierni dan, na katerem so se zainteresiranim mladim izobražencem predstavila podjetja A.T. Kearney, Lek/Biofarmacevtika Mengeš in Schoenherr.

Bio karierni zajtrk je v duhu novih kariernih priložnosti potekal v Leku, članu skupine Sandoz, v enoti Biofarmacevtika Mengeš. Slovenski strokovnjaki z v tujini dokončanim magisterijem ali doktoratom s farmacevtskega, kemijskega ali biotehnološkega področja oziroma z delovnimi izkušnjami na primerljivem področju v tujini so spoznali delo na področju razvoja in proizvodnje bioloških zdravil, ter vizije in karierne priložnosti.

Na vabilo se je odzvalo več kot 90 domačih strokovnjakov naravoslovnih znanosti z izkušnjami v tujini. Udeleženci so imeli priložnost spregovoriti in se predstaviti vodstveni ekipi različnih področij delovanja v Biofarmacevtiki, od Tehničnega razvoja, Razvoja farmacevtskih izdelkov, Kakovosti in Proizvodnje.

Po uvodnih besedah direktorja Biofarmacevtike Mengeš dr. Matjaža Ovna, ki je udeležencem predstavil tudi svojo osebno izkušnjo večletnega dela v tujini in vrnitve nazaj v Slovenijo, je dr. Mateja Salobir, vodja Tehničnega razvoja, spregovorila o delu v razvoju in proizvodnji podobnih bioloških zdravil ter povabila udeležence, da se nam predstavijo.

*

V prostorih odvetniške pisarne Schoenherr so se popoldne študentke in študenti prava podrobneje seznanili z načinom dela v tej mednarodni odvetniški pisarni.

Direktor podružnice v Sloveniji, dr. Christoph Haid, je predstavil matično avstrijsko pisarno ter slovensko podružnico v Ljubljani. Eva Škufca, partnerica in vodja oddelka za konkurenčno pravo, pravo intelektualne lastnine in pravo Evropske unije v Ljubljani, pa je na študiji konkretnega primera s področja gospodarskega prava in prava EU predstavila način dela pisarne.

Dogodka se je udeležil tudi Igor Cesarec, sicer predsednik Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS), ki je bilo soorganizator dogodka.

Nad dogodkom, ki se ga je udeležilo več kot 40 mladih, so bili vsi zelo navdušeni: “Nad predstavitvijo sem navdušena, bila je zelo razumljiva,” je povedala udeleženka, druga pa dodala: “Super, predstavitev je bila odprta in interaktivna, všeč mi je bilo predavanje odvetnice Škufca in drugih govorcev.”

*

Večerno srečanje v podjetju A. T. Kearney se je začelo s predstavitvijo podjetja in nadaljevalo z osebnimi zgodbami svetovalcev A. T. Kearney g. Domna Zadravca, vodjo ljubljanske pisarne; Natašo Miklič, ki trenutno dela za A. T. Kearney v Dubaju; Jerneja Razborška, z dolgoletnimi svetovalnimi izkušnjami; in Žige Perka, poslovnega analitika in aktivnega člana VTISa.

Mladi izobraženci so spoznali, kako je svetovanje lahko izredno zanimiva in izpolnjujoča karierna pot.

*

Vsa srečanja so potekala v prijetnem vzdušju in udeleženci – tako na strani gostiteljev kot gostov – so izrazili željo, da bi se večkrat ponovila.

Za več informacij nam pišite na info@drustvovtis.si.

 

Back to Top
UA-50869387-1