VTIS Izzivi II

Eden izmed poglavitnih namenov Društva VTIS je predstavljati interese v tujini izobraženih Slovencev in Slovenk. Naši člani si želijo okrepljenega sodelovanja z domovino ali vrnitve, pri čemer se pogosto srečujejo s kompleksnimi situacijami in z na videz nepremostljivimi ovirami. V društvu si želimo, da bi kroženje znanja med tujino in Slovenijo potekalo brez ovir in nepotrebnih birokratskih naporov. V ta namen smo v letu 2016 pripravili dokument VTIS Izzivi, ki strne izkušnje in najpogostejše omejitve za pretok znanja iz tujine v Slovenijo ter obratno. Obenem ponuja tudi konstruktivne predloge.

Na podlagi izjemno odmevnega in uspešnega sprejema dokumenta VTIS Izzivi, smo se v Društvu VTIS odločili, da v letu 2018 pripravimo nadaljevanje dokumenta. Druga iteracija bo dvodelna: v prvem delu bomo preverili napredek v povezavi z izzivi, izpostavljenimi v prvem dokumentu, v drugem delu pa bomo zbrali nove izzive, ki še obstajajo ter tudi tokrat konstruktivno ponudili rešitve.

Za projekt sta odgovorni članici upravnega odbora Petra Petan in Kristi Hodak.