VTIS iz Pariza 2017

Že tretje leto zapored smo v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Parizu organizirali dogodek VTIS Francija: slovensko znanje v svetu, ki je del globalne serije dogodkov Društva, s katerim spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na različnih institucijah v Franciji.

Dogodek je potekal 31. 10. 2017 in ga je v svoji rezidenci ponovno gostil veleposlanik, nj. eksc. Andrej Slapničar. Slavnostni govornik je bil letos državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport dr. Tomaž Boh. Predstavili so se Maruša Lampič, nevroznanstvenica na Université Pierre et Marie Curie, Katja Ilovar, komunikologinja pri Devialet, Špela Kozamernik, direktorica pri Proximity BBDO Paris in Žiga Žarnič, ki je analitik pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Dogodek je moderiral VTISovec Denis Horvat, s plesnim vložkom pa ga je obogatila baletka Živa Elizabeta Cvar.

Po uvodnih nagovorih in predstavitvah je sledila okrogla miza na temo izkušenj in dobrih praks slovenskih izobražencih v Franciji, z dr. Bohom pa se je razvila tudi zanimiva diskusija na temo vrnitve v domovino. Večer se je zaključil z zakusko in prijetnim druženjem.