VTIS Berlin 2017

“VTISni si ideje v resničnost!”

Berlin, 26. 10. 2017, ob 18. uri

Društvo VTIS pripravlja v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije tradicionalni dogodek “VTIS Berlin 2017: VTISni si ideje v resničnost”. Dogodek je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, kjer želimo spodbujati povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo v mladih, zagonskih podjetjih v Berlinu in po svetu. Srečanje bo sestavljeno iz kratkih predstavitev njihovega dela in popestreno z glasbenimi točkami. Po pogovoru z govorci bo poskrbljeno za sproščeno povezovanje v dobri družbi.

Dogodek se je odvijal v četrtek, 26. 10. 2017, ob 18. uri, v prostorih Veleposlaništva RS v Berlinu.

Čas Vsebina
18:00 – 18:10 Uvodni pozdrav gospoda veleposlanika Franca Buta
18:10– 18:20 Uvodni pozdrav Sarah Siri Blejc in Marka Kolarja, predstavnika Društva VTIS
18:20 – 18:30 Glasbena točka: Mirna Bogdanovič, BA Music
18:30 – 19:30 Predstavitev Luka Dremlja (COO Erento GmbH), Jožeta Basa (Freelancer), Tima Kremiča (Business Developer Wire) in Daliborja Matijeviča (CEO Smart Futuristic)
 19:30 – 19:45 Vprašanja udeležencev in razprava
 19:45 – 19:55 Zaključna glasbena točka: Mirna Bogdanovič, BA Music
 19:55 – Zaključek in druženje udeležencev v neformalnem vzdušju
Več o govorcih

Luka Dremelj je poslovnež, ki trenutno živi v Berlinu in dela kot CEO pri StartUp podjetju Erento; spletnemu tržišču za izposojo. Študij financ je opravil na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, medtem je opravil polletno izmenjavo na Dunaju in preko bilateralne pogodbe zadnje leto študija končal v Kanadi na Queens School of Business. Svojo kariero je začel v Sloveniji kot soustanovitelj Agencije Zajavnost d.o.o. in organiziral prvi slovenski StartUp Weekend, ki so se ga udeležili številni slovenski podjetniki in pa tudi takratni Predsednik RS Danilo Türk, kasneje pa je delal tudi pri podjetju A. T. Kearney, kjer se je ukvarjal s strateškim svetovanjem managementu.

Jože Baša je filmski režiser in glasbeni producent, ki trenutno živi in dela v Berlinu. Šolanje je dokončal na Fakulteti za matematiko in fiziko na Univerzi v Ljubljani, sedaj pa se profesionalno ukvarja s produkcijo oglasov, filmov in glasbe. Njegovemu uspehu botrujejo številne nagrade, med njimi tudi 3 nagrade na Festivalu Slovenskega Filma leta 2005. Jože je bil nekaj let zaposlen v StartUp podjetju GetYourGuide, kjer je sestavil in vodil kreativni team, s katerim je potoval po svetu in posnel več kot 200 videov. Pozneje je za podjetje režiral in snemal oglase za televizijo. Kratke predstavitev ostalih govorcev sledijo v kratkem.

Tim Kremič je poslovnež, ki živi v Berlinu in dela kot vodja razvoja poslovanja Wire. Študiral je fiziko na FMF-ju v Ljubljani. Svojo kariero je začel v Sloveniji, kot vodja It-ja organizacije Ypsilon, ki je z ekipo 12 000 mladih tedensko poučevala 50 000 starejših občanov osnove računalništva in interneta. Kasneje je ustanovil Flotilla Sailing, podjetje ki je uporabljalo nov inovativni pristop preživljanje dopusta z jadranjem. Bil je tudi ustanovitelj podjetja Startus group, ki je ponujalo poučevanja navtičnih tečajev v Sloveniji in na Hrvaškem. Ustanovil je tudi Language school- jezikovno akademijo, ki nudi poučevanje v 20 različnih jezikih po sistemu tradicionalnega poučevanja z interaktivnim digitalnimi platformami.

Dalibor Matijevič  je poslovnež in filontrop, ki trenutno živi v Sloveniji, vendar ga njegove poslovne poti pogosto vodijo v Berlin in na Irsko. Študij je opravil na Strojni fakulteti Univerze v Ljubljani, vendar ga je podjetniška žilica kmalu zanesla v svet start-upov. Trenutno vodi lastno podjetje Smart Futuristic, ki se ukvarja z minimaliziranjem zavržene hrane po svetu. Dalibor se ukvarja tudi s trženjem znamke Robin Food, ki velja za prvo trajnostno trgovino in bistro v Sloveniji. Študij je opravil na Strojni fakulteti Univerze v Ljubljani. Svojo kariero je začel z ustanovitvijo največjega slovenskega portala za fitnes industrijo, kasneje je ustanovil še več start-up podjetij. Je tudi prejemnik CESE (Central European Start up Award) za najboljši slovenski start up v letu 2015

Mirna Bogdanović je slovenska jazz vokalistka, ki živi in deluje v Berlinu. Februarja letos je zaključila študij na slovitem Jazz Institutu v Berlinu pod mentorstvom Judy Niemack, Greg Cohen in Kurt Rosenwinkel. Poleg študija se je udeleževala različnih jazz delavnic in se izpopolnjevala pri mnogih priznanih glasbenikih v Evropi in New Yorku. Leta 2015 je osvojila Downbeat nagrado za “Outstanding performance” (izjemen nastop/izvedbo), bila je članica Nemškega Nacionalnega Jazz Orkestra (BuJazzO) s katerim je koncertirala po celem svetu. Sedaj je Mirna aktiven del Berlinske jazzovske scene, članica različnih zasedb kot pevka in skladateljica, v pripravah izdaje svoje prve zgoščenke.

Četrtek, 26. 10. 2017, ob 18. uri.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu
Hausvogteilplatz 3-4
10117  Berlin

Prijavni obrazec lahko najdete tukaj.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj se obrnite na elektronski naslov: info@drustvovtis.si.