Udeležba Društva VTIS na konferenci “Slovenska podjetnost kroži preko meja”

31. maja 2017, je v Vili Vipolže v Goriških Brdih potekala deveta poslovna konferenca v organizaciji Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu RS z naslovom »Slovenska podjetnost kroži prek meja«. Namen tovrstnih konferenc je mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva oziroma podpora malim in srednjim podjetjem pri vstopanju na tuje trge. Uvodoma so prisotne nagovorili Franc Mužič, župan občine Brda, Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologije RS, Franc Matjaž Zupančič, državni sekretar v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, mag. Samo Hribar Milič, direktor Gospodarske zbornice Slovenije, Matej Arčon, predsednik Razvojnega sveta Severne Primorske in župan mestne občine Nova Gorica, prof. Vidoje Vujić, predsednik Županijske komore Rijeka – Hrvatska gospodarska komora in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, ki je konferenco tudi gostil.

V uvodnem delu programa so se predstavile slovenske gospodarske ustanove iz oddaljenejših destinacij, v popoldanskem delu pa so sledile predstavitve slovenskih gospodarskih ustanov iz sosednjih držav in regije. Gala Pavlin, članica upravnega odbora Društva VTIS je imela priložnost zbranim ministrom, predstavnikom ustanov ter podjetnikom predstaviti društvo. Spregovorila je o namenih in ciljih društva, predstavila je številne dogodke, ki jih društvo organizira na letni ravni. Dotaknila pa se je tudi številnih možnosti sodelovanja z Društvom VTIS.