Slavnostni sprejem v Predsedniški palači

Predsednik republike Borut Pahor je danes v sodelovanju z Društvom v tujini izobraženih Slovencev gostil peti tradicionalni sprejem in pogovor v Predsedniški palači. Na dogodku je častni predsednik društva Igor Cesarec podelil priznanje VTIS leta ustanovitelju in predsedniku Medicinskega centra Medartis v Teksasu prof. dr. Igorju Gregoriču. Igor Cesarec je v svojem govoru na kratko povzel delovanje društva, ki uradno obstaja štiri leta, ideja o društvu pa po njegovih besedah segajo vse do leta 2004. Na dogodku je Igor Cesarec predal tudi mesto predsednika društva članici upravnega odbora društva Andreji Bogataj, sam pa je s tem prevzel naziv častnega predsednika Društva VTIS. Predsednik republike Borut Pahor je v svojem govoru poudaril, da če mlade vleče v tujino, naj gredo. “Naša naloga je, da ustvarimo tukaj pogoje, zaradi katerih se bodo, če se bodo tako odločili, lahko vrnili in v Sloveniji še temeljiteje nadaljevali svoje delo,” je zaključil Pahor.

Povzeto po STA.

Več fotografij z dogodka najdete na naši facebook strani.