Prvi VTIS 2017

Prvi VTIS 2017 – iz Slovenije v svet

Ljubljana, 8. 8. 2017, ob 18. uri

Dogodek je namenjen študentom in raziskovalcem, ki se v akademskem letu 2017/18 prvič odpravljajo v tujino. Potekal bo v torek,  8. 8. 2017, s pričetkom ob 18. uri v prostorih odvetniške družbe Schoenherr (Tomšičeva ulica 3, 1000 Ljubljana).

Dogodek “Prvi VTIS: iz Slovenije v svet” je namenjen študentom in raziskovalcem, ki se v akademskem letu 2017/18 prvič odpravljajo na študij oz. raziskovalno delo v tujino ali  so že v tujini in menjajo državo oz. univerzo. Na dogodku bodo študenti in raziskovalci imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje, pridružili pa se bodo tudi slovenski alumniji tujih univerz, ki bodo predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju in raziskovanju ter življenju v tujini nasploh. Alumniji bodo bodočim študentom in raziskovalcem prav tako odgovarjali na morebitna vprašanja.

V društvu bomo poskusili zagotoviti, da bodo na dogodku prisotni alumniji, ki so študirali v državah in na univerzah, kamor se odpravljajo bodoči študenti in raziskovalci, tako da bodo posredovane informacije neposredno relevantne za udeležence. Sledilo bo mreženje z manjšo pogostitvijo, po dogodku pa bomo druženje nadaljevali v neformalnem vzdušju na lokaciji v centru Ljubljane.

Več o govorcih

Jure Globočnik je študiral pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (prva in druga bolonjska stopnja). Študij je zaključil s prejemom zlate listine za izjemen študijski uspeh. Izobraževanje je nadaljeval na Ludwig-Maximilians-Universität v Münchnu, kjer je opravil LL.M. program iz evropskega in mednarodnega gospodarskega prava. V času študija je  opravil daljše prakse na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Berlinu, pri Evropski komisiji v Bruslju ter v odvetniških pisarnah v Nemčiji in Sloveniji. Trenutno je zaposlen kot raziskovalec na Max Planck inštitutu za inovacije in konkurenco v Münchnu, kjer pripravlja doktorsko disertacijo na temo reguliranja podatkovnega gospodarstva (data economy).

Eva Možina je odvetnica v slovenski podružnici Odvetniške pisarne Schoenherr. Specializirana je za korporacijsko pravo, združitve in prevzeme (M&A), v pisarni pa vodi tudi oddelek za delovno pravo. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (univ. dipl. prav.), zaključila pa je tudi podiplomski študij na Univerzi v Amsterdamu (LLMInternational Trade and Investment Law).

Jurij Lampič je odvetniški pripravnik v slovenski podružnici Odvetniške pisarne Schoenherr. Ukvarja se z bančnim in finančnim pravom (tako s transakcijami kot z regulacijo), pa tudi z združitvami in prevzemi (M&A) ter korporacijskim pravom. Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (univ. dipl. prav.), zaključil pa je tudi podiplomski študij na Univerzi v Oxfordu (MSc in Law and Finance).

Dr. Marko Maver je zaključil osnovno šolo in gimnazijo v zvezni državi Maryland, kjer  je zaključil tudi dodiplomski študij (University of Maryland – College Park) iz okoljevarstvene ekonomije ter španščine in opravil pripravništvo na slovenskem veleposlaništvu v Washington DC. Po končanem študiju je sodeloval tudi pri raziskovalni nalogi o vplivu vročinskih valov v ZDA. Nato je po opravljeni praksi na MZZ akademska pot peljala v Sheffield, Anglijo kjer se je v okviru magistrskega študija osredotočil na klimatske spremembe in mednarodni razvoj. Na University of Sheffield je ostal še na doktorskem študiju iz okoljevarstvenega prava. Njegova raziskava je bila usmerjena na oceno regulative za zajemanje in shranjevanje CO2 (ang. Carbon capture and storage) v Evropi. Marko Maver zadnji dve leti in pol dela na oddelku preiskovanja finančnih prevar pri družbi Ernst & Young.

Sedež odvetniške družbe Schoenherr (Tomšičeva ulica 3, 1000 Ljubljana).

Torek, 8. 8. 2017, ob 18. uri.

Za prijavo na dogodek kliknite tukaj. Prijava je obvezna, udeležba je brezplačna.

Za dodatne informacije prosimo, da nam pišite na info@drustvovtis.si