Prihajajoči projekti

Društvo VTIS je bilo ustanovljeno z namenom povezovati in zastopati interese slovenskih državljanov, ki se v okviru visokošolskega študija izobražujejo ali so se izobraževali oziroma opravljajo ali so opravljali raziskovalno dejavnost na izobraževalno-raziskovalnih ustanovah v tujini. Želimo delovati v interesu celostnega spodbujanja izobraževanja za splošno dobro in blaginjo. Društvo predstavlja in skuša približati študij ter raziskovalno dejavnost v tujini tistim, ki se zanju zanimajo. Prizadeva si spodbujati medsebojno sodelovanje slovenskih strokovnjakov, ki delujejo v tujini, in njihovo sodelovanje z izobraževalno-raziskovalnimi ustanovami in gospodarstvom v Sloveniji in tujini.

V skladu s temeljnim poslanstvom društva pripravljamo projekta VTIS Izzivi II in Dokument dobrih praks, s katerima želimo nagovoriti konkretne ovire, s katerimi se soočajo v tujini izobraženi slovenski raziskovalci ob njihovi morebitni vrnitvi domov. Hkrati pa želimo pokazati uspešne prakse v Sloveniji in tudi v tujini, ki bi lahko predstavljale dober odgovor na nagovorjene ovire.