Upravni odbor

Upravni odbor društva poleg predsednika sestavljajo zakladnik, tajnik in štirje splošni člani upravnega odbora. Predsednika in upravni odbor izvoli zbor članov društva. Mandat članov upravnega odbora traja dve leti.

PredsednikIgor Cesarec
Zakladničarka:
Lina Dmitrovič
Tajnik: Petra Petan
Članica upravnega odbora: Andreja Bogataj
Članica upravnega odbora: Gala Pavlin
Član upravnega odbora: Sebastjan Glinšek
Član upravnega odbora: Blaž Tomc Zidar

Kratke predstavitve članov upravnega odbora:

Igor Cesarec

Igor Cesarec je slovenski ekonomist, ki deluje v New Yorku. Po mednarodni maturi na bežigrajski gimnaziji je šolanje nadaljeval na angleški univerzi London School of Economics (LSE), kjer je diplomiral iz ekonomije. Po diplomi je v Londonu vrsto let delal kot analitik v ameriški investicijski banki Morgan Stanley, kjer je bil specializiran za trge denarnih valut in obveznic. Sledila je vrnitev na LSE, kjer je Igor zaključil še dvojni magisterij iz ekonomije in ekonometrije. Akademsko pot se je odločil nadaljevati v ZDA, kjer trenutno na New York University (NYU) opravlja doktorat iz ekonomije in deluje kot asistent. Igor je tudi gostujoči raziskovalec na univerzi Harvard in na inštitutu National Bureau of Economic Research (NBER). Njegova področja specializacije so teoretična makroekonomija, mednarodna in monetarna ekonomija. Igor se že več kot 10 let ukvarja s povezovanjem slovenske skupnosti v tujini, s poudarkom na mladih in izobraženih. V Londonu je bil predsednik LSE Slovenian Society in član upravnega odbora British-Slovene Society. Prav tako je tudi pobudnik, soustanovitelj in predsednik Društva v tujini izobraženih Slovencev.

Lina Dmitrovič

Lina Dmitrovič je z odliko opravila diplomski studij iz ekonomije na Univerzi v Houstonu, Texas, iz smeri financ in managementa. Po končanem študiju se je zaposlila pri podjetju Ernst&Young, sprva v Houstonu, nato pa jo je pot vodila v New York, kjer danes dela kot managerka na področju strukturnih financ. Lina svetuje različnim finančnim institucijam na Wall Streetu. Lina sodeluje pri FSO Advisory Advancing Women Executives (AWE) kjer deluje kot mentorica mladim zaposlenim ženskam, jim posreduje svoja znanja in izkušnje v svetu financ, vse z namenom izboljšati vodstvene pogoje in karierne možnosti žensk v finančnem svetu.

Petra Petan

Petra Petan je politična ekonomistka, ki se ukvarja z raziskovanjem trga delovne sile in zaposlovalnih politik držav članic EU. Po magisteriju iz primerjalne politologije, smer evropska politična ekonomija, na The London School of Economics in Political Science, je opravljala prakso na Evropski komisiji v ekonomsko-analitični enoti generalnega direktorata za zaposlovanje, socialne zadeve in vključenost. Zatem se je kot štipendistka sheme Marie-Sklodowska Curie zaposlila kot raziskovalka na avstrijskem Institute for Advanced Studies, kjer pripravlja doktorat iz politične ekonomije EU. Teme, ki Petro še posebej zanimajo, so dvojnost trga delovne sile, spreminjajoči se okvirji delovnih razmerij in strukturne reforme EU.

Andreja Bogataj

Andreja Bogataj je z odliko končala dodiplomski študijski program prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. V času študija je opravljala enoletno izmenjavo na Ruprecht-Karls Universität v Heidelbergu in opravljala večmesečno prakso na Veleposlaništvu v Berlinu. Po uspešnem zaključku LL.M. programa iz nemškega prava na Ludwig-Maximilians-Universtät München, se je zaposlila kot mlada raziskovalka na Max-Planck inštitutu za socialno pravo in socialno politiko v Münchnu, kjer pripravlja doktorat. Je tudi predstavnica doktorskih študentov inštituta. V prostem času zelo rada potuje in pripravlja potopisne reportaže za slovenske revije in časopise.

Gala Pavlin

Gala Pavlin je zaključila dodiplomski študij gospodarskega prava na Wirtschaftsuniversität Wien ter LL.M. iz evropskega in mednarodnega gospodarskega prava na pravni fakulteti na Dunaju (Universität Wien). V sklopu poletnih šol je svoje znanje izpopolnjevala tudi na London School of Economics and Political Science (LSE) ter na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, študijsko izmenjavo pa je opravljala na Univerzi Bocconi v Milanu. Prve prakse ter delovne izkušnje je nabirala v mednarodnih podjetjih ter pisarnah v Avstriji ter Sloveniji, nazadnje je bila zaposlena na Veleposlaništvu Republike Slovenije na Dunaju ter na banki Kommunalkredit Avstrija. Trenutno vodi družbo Ilirika Nempremičnine in zaključuje interdisciplinarni magistrski študij prava in managementa nepremičnin na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici.

Sebastjan Glinšek

Sebastjan Glinšek je doktoriral iz nanoznanosti in nanotehnologij na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana v Ljubljani. Med doktoratom je bil mladi raziskovalec na Institutu Jožef Stefan, podoktorsko izpopolnjevanje pa je opravil na Univerzi Brown v ZDA. Zatem je dve leti deloval na inštitutu CEA-Leti v Franciji, sedaj pa je raziskovalec na Luxembourg Institute of Science and Technology (LIST) v Luksemburgu. Sebastjanove profesionalne aktivnosti so usmerjene na področje aplikativnih raziskav oksidnih nanostrukturnih materialov za širok nabor inovativnih aplikacij, kot so npr. haptične tehnologije, prosojna elektronika ter nove tehnologije hlajenja.

Blaž Tomc Zidar

Blaž Tomc Zidar je univerzitetno diplomo iz molekularne biologije opravil na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Po dodiplomskem študiju se je odločil za magistrski študij biokemijskega inženiringa na University College London (UCL).