O VTISih z Dunaja 2017

V četrtek, 16. 11. 2017, se je na Dunaju odvijal že drugi dogodek Društva VTIS, poimenovan “VTISi z Dunaja”. Z dogodkom VTISi z Dunaja 2017: slovensko znanje v svetu, ki je del globalne serije dogodkov Društva VTIS, spodbujamo povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih institucijah oz. v gospodarstvu v tujini. Zbrane je najprej nagovorila Nj. Eksc. mag. Ksenija Škrilec, Veleposlanica RS v Avstriji, čemur je sledil uvodni nagovor Gale Pavlin, članice upravnega odbora Društva VTIS, ki je predstavila delovanje društva, možnosti sodelovanja z le tem in izpostavila dogodke, ki jih društvo organizira na letni ravni.

Sledile so kratke predstavitve dela Slovenk in Slovencev, ki delujejo na akademskih in raziskovalnih področjih na Dunaju in bližnji okolici. Eva (Smolar) Bönisch je predstavila svoje delo in raziskovanje na doktorskem študiju proteinske biotehnologije na Univerzi BOKU na Dunaju, Luka Zupančič je spregovoril o magisteriju smeri tkivnega inženirstva in regenerativne medicine na University of Applied Sciences Technikum Wien ter o svojem podjetju Easycarb. Odmor je popestril Miha Hribar na klavirju. Po odmoru je Živa Kolbl predstavila svoje postanke v tujini (Lizbona, Brisbane, Dunaj) in dala fokus prezentaciji s predstavitvijo svoje doktorske raziskave, ki s nanaša na preučevanje različnih potrošniških stereotipov v vedenju potrošnikov. Sara Sorger, zapisana mednarodnim odnosom (trenutno dela v kadrovski službi OVSE), pa je na Dunaju že od leta 2005 in je zbranim lahko predstavila različne aspekte življenja na Dunaju (študij, iskanje zaposlitve ,…). Sledila je okrogla miza, ki jo je vodila Gala Pavlin in na kateri so govorci odgovorili na vprašanja glede preprek, s katerimi se mladi akademiki srečujejo pri prenosu znanja v domovino; nasvetih za mlade, ki akademsko delo šele pričenjajo; mreženju kot sestavnemu delu vsake karierne poti in še bi se lahko naštevalo. Zbrane je v svet glasbe za zaključek popeljala še talentirana flavistka Monika Volarič.

Po uradnem delu dogodka je potekalo sproščeno druženje in mreženje.

Dogodek je bil organiziran s pomočjo Hotela Korotan, za kar se najlepše zahvaljujemo