Karierni dan ponovno dobro obiskan

Društvo VTIS je v sredo, 3. januarja 2018 in v četrtek, 4. januarja 2018, v sodelovanju s svojimi partnerji in ostalimi uveljavljenimi slovenskimi podjetji organiziralo Karierni dan. Cilj sedaj že tradicionalnega Kariernega dneva je bil povezati vodilna slovenska podjetja, ki imajo zaposlitvene priložnosti za člane Društva VTIS. Z dogodkom smo spodbujali povezovanje Slovencev v tujini s slovenskim gospodarstvom in omogočali lažje vračanje v tujini izobraženih Slovencev, ki si vrnitve želijo. Letos je dogodek potekal že pri 9 podjetjih, ki so svoje zaposlitvene možnosti predstavili potencialnim kandidatom.

Dogodek je potekal v podjetju Biofarmacevtika Mengeš oz. Lek, članu skupine Sandoz, kjer so predstavili karierne priložnosti za farmacevte, kemike, biotehnologe, biokemike in mikrobiologe. Pojasnili so tudi, da jim želijo zagotoviti spodbudno delovno okolje za doseganje vrhunskih dosežkov, k čemur pripomore tudi to, da delujejo v sklopu mednarodne družbe in jim tako lahko omogočijo stik z najboljšimi praksami, izkušnjami in znanjem po svetu, pa četudi delajo v Sloveniji. Več informacij boste našli na naslednji povezavi.

Prvič sta se na VTIS Kariernem dnevu predstavila tudi podjetja Mesi in Marand. Podjetje Mesi je potencialnim kandidatom predstavilo področje razvoja diagnostičnih medicinskih naprav in razvoj vgrajenih sistemov ter razvoj spletne in Android programske opreme. Poleg tega so izrazili velike potrebe tudi po znanju vodenja razvojnih projektov ter produktnega vodenja. Podjetje Marand je kandidate seznanilo z načinom dela in produkti podjetja, predvsem pa so skozi sproščene predstavitve in pogovore bolje spoznali potencialne kandidate za zaposlitev, ter jim predstavili možnosti in priložnosti, ki jih ponujajo.

Drugi dan VTIS Kariernega dneva se je začel pri podjetju Ernst & Young, ki je vodilno podjetje na področju storitev revizije, davkov in poslovnega svetovanja. Kandidatom so predstavili svoje storitve in pomembnost vloge pri ustvarjanju boljšega poslovnega okolja za zaposlene, svoje stranke in širšo družbeno skupnost.

Dogodek VTIS Karierni dan smo zaključil na podjetju A. T.  Kearney in njihovim sloganom ‘Z novim letom, nove priložnosti’. Popoldne je bilo namenjeno sproščeni predstavitvi tako A.T. Kearney-ja kot udeležencev. Prisotnim so skušali odgovoriti na vsa vprašanja o podjetju, poslovnem svetovanju nasploh in o svetovalcih, ki so v podjetju zaposleni.

Karierni dan v društvu glede na obisk in podana mnenja udeleženih ocenjujemo kot zelo uspešen. Že v lanskem letu so sodelujoča podjetja študentske prakse in zaposlitvene možnosti ponudila več kot desetim udeležencem kariernega dneva in prepričani smo, da se bodo tudi letos iz navezanih stikov rodila nova poslovna sodelovanja in zaposlitve.