Informacije o študiju v tujini

Spletna stran Društva VTIS podaja med drugim tudi osnovne informacije o študiju in življenju v tujini. Spodaj so predstavljene informacije o izobraževalnih sistemih, načinih poučevanja, financiranju študija in raziskovalnega dela, bivanju, javnem prevozu, kulturi itd. za posamezne države, kamor odhajajo člani in članice Društva VTIS.

V kolikor bi želeli dodati zanimive spletne strani oz. prispevati koristne informacije za člane društva, nas, prosimo, kontaktirajte. Vsi predstavljeni podatki so informativne narave. Za več informacij se obrnite na ustrezne institucije ter preverite njihove uradne spletne strani.

Informacije po državah

Kraljevina Nizozemska

Osnovne informacije o študiju in življenju na Nizozemskem so zbrane v spletni brošuri “Prvi vtis: Nizozemska.

Več informacij lahko pridobite tudi pri članih društva VTIS na Nizozemskem:

– Aleksandra Pekošak, Vrije University Medical Center Amsterdam (PhD Student), e-naslov: aleksandra.pekosak@gmail.com

– Helena Uršič, Pravna fakulteta Univerze Leiden (PhD Student), ursic.helena@gmail.com

Nemčija

Osnovne informacije o študiju in življenju v Nemčiji so zbrane v spletni brošuri “Prvi VTIS: Nemčija”.

Velika Britanija

Informacije v pripravi.