Informacije o študiju v tujini

Spletna stran Društva VTIS podaja med drugim tudi osnovne informacije o študiju in življenju v tujini. Spodaj so predstavljene informacije o izobraževalnih sistemih, načinih poučevanja, financiranju študija in raziskovalnega dela, bivanju, javnem prevozu, kulturi itd. za posamezne države, kamor odhajajo člani in članice Društva VTIS.

V kolikor bi želeli dodati zanimive spletne strani oz. prispevati koristne informacije za člane društva, nas, prosimo, kontaktirajte. Vsi predstavljeni podatki so informativne narave. Za več informacij se obrnite na ustrezne institucije ter preverite njihove uradne spletne strani.

Informacije po državah

Kraljevina Nizozemska

Osnovne informacije o študiju in življenju na Nizozemskem so zbrane v spletni brošuri “Prvi vtis: Nizozemska”. Brošura je bila nazadnje posodobljena 22. avgusta 2017.

Več informacij lahko pridobite tudi pri članici Društva VTIS na Nizozemskem Aleksandri Pekošak, Vrije University Medical Center Amsterdam (PhD Student), e-naslov: aleksandra.pekosak@gmail.com

Nemčija

Osnovne informacije o študiju in življenju v Nemčiji so zbrane v spletni brošuri “Prvi VTIS: Nemčija”.

Več informacij lahko dobite tudi pri članici upravnega odbora Društva VTIS, ki živi v Münchnu, Andreji Bogataj, Max Planck Institut für Sozialrecht und Sozialpolitik (PhD Student), e-naslov: andreja.bogataj@drustvovtis.si.

Velika Britanija

Informacije v pripravi.