Društvo VTIS prvič v Madridu

V četrtek, 11. 5. 2017 je Društvo VTIS skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Madridu premierno pripravilo dogodek »Prvič: VTIS Madrid 2017«, ki je del globalne serije dogodkov »Slovensko znanje v svetu«. Goste je pozdravila veleposlanica Republike Slovenije v Kraljevini Španiji, Nj. Eksc. mag. Renata Cvelbar Bek, čemur je sledila kratka predstavitev Društva VTIS članice upravnega odbora Gale Pavlin. Dogodek se je nadaljeval s predstavitvami govorcev. Tanja Pirnat je široki publiki predstavila svoje številne izkušnje z iskanjem službe v tujini in nagovorila “jobfulness” koncept zadovoljstva pri delu. Aljaž Kolšek je uspel podati primerjavo med študijem fizike v Sloveniji in doktorskem študiju industrijskega inženiringa na univerzi UNED v Madridu. Maruša Forjan je spregovorila o svojem študiju financ na Universidad Europea de Madrid in izmenjavi na ameriški univerzi Coastal Carolina University ter o preteklem in sedanjem delu v financah v znanih španskih bankah in investicijskih družbah. Dogodek je izjemno zaključil Marko Mršnik, vodilni analitik pri ameriški bonitetni agenciji Standard & Poor’s, ki je zbranim omogočil prvi vpogled v bonitetne ocene držav in razblinil številne mite o tej temi.

Predstavitvam je sledila krajša okrogla miza, kjer je Gala Pavlin z govorci spregovorila o izzivih Slovencev pri študiju in delu v tujini kot tudi morebitnem sodelovanju s Slovenijo in prenašanjem najboljših praks. Sledil je sprejem udeležencev v prostorih veleposlaništva ter izražena je bila želja po ponovitvi dogodka prihodnje leto.