Dobrodošli na spletni strani Društva v tujini izobraženih Slovencev.

Dogodki društva

Osrednji prostor za povezovanje članov in posredovanje mnenj.

 

Povezujemo, spodbujamo, sodelujemo.

V društvu dosegamo zastavljene cilje z organizacijo dogodkov, srečanj, predavanj, sprejemov in strokovnih razprav; obveščanjem članov o novostih in dogajanjih na področju izobraževanja v tujini; ustvarjanjem mreže slovenskih strokovnjakov v tujini; ter svetovanjem slovenskim državljanom o možnostih izobraževanja ali opravljanja raziskovalne dejavnosti v tujini.

Dogodki društva so platforma za združevanje članov, izobraževalnih in raziskovalnih ustanov, predstavnikov gospodarstva in drugih zainteresiranih skupnosti. V Sloveniji so poglavitno namenjeni ohranjanju in krepitvi stikov med slovenskimi državljani, ki raziskujejo in se izobražujejo v tujini, in njihovimi potencialnimi sogovorniki iz Slovenije. Dogodki društva v tujini poleg povezovalne funkcije pomembno prispevajo tudi k promociji slovenske znanosti in raziskav v svetu.

Med najpomembnejše redne dogodke društva uvrščamo tradicionalno novoletno srečanje članov, poletno srečanje študentov pred odhodom v tujino z alumniji ter serijo dogodkov v tujini “Slovenska znanost v svetu”.

Povežite se z nami!

Prihajajoči dogodki

Premierno: VTIS na Danskem

Kopenhagen, 11. 04. 2019.

Preberite več

Izpostavljamo nekaj preteklih dogodkov

Prvi dogodek v letu 2019 (Berlin)

Berlin, 21. 3. 2019.

Preberite več

BTIS Boston 2019

Boston, 13. 4. 2019. 2019.

Preberite več→

Področja delovanja društva

Slovensko znanje v svetu: serije predstavitev slovenske znanosti v tujini

V letu 2014 je društvo vzpostavilo serijo dogodkov “Slovensko znanje v svetu” z namenom povezovanja v tujini živečih slovenskih raziskovalcev, študentov in alumnijev. V večjih oziroma s člani bolj množično zastopanih mestih so tako organizirana srečanja, namenjena predstavitvam raziskovanja članov ter druženju. Prvi dogodek je bil izveden maja leta 2014 na Nizozemskem v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Haagu.

Novoletna srečanja

V času novoletnih praznikov Društvo VTIS organizira tradicionalno novoletno srečanje članov, ki je največji članski dogodek v Sloveniji. Prvi tovrstni dogodek je potekal leta 2013 na Dan samostojnosti in enotnosti, člane pa je sprejel predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor. Dogodek je namenjen predvsem druženju članov, osrednji del pa zajema tudi okroglo mizo, na kateri člani razpravljajo o izbrani relevantni tematiki s področja izobraževanja in raziskovanja Slovencev v tujini.

Poletno srečanje pred odhodom v tujino

Poleti društvo organizira srečanje članov, ki se trenutno izobražujejo in raziskujejo v tujini; bodočih članov, ki prvič odhajajo v tujino, ter alumnijev tujih izobraževalnih in raziskovalnih ustanov. Dogodek je zlasti koristen za nove člane, saj ti prejmejo koristne informacije v zvezi s študijem in življenjem v državi, mestu in ustanovi, kamor se odpravljajo.

Povezovanje s slovenskim gospodarstvom

Srečanja z gospodarstveniki potekajo v obliki kariernih sejmov, predavanj iz prakse, obiskov podjetij in drugih aktivnosti tako na željo članov, kot tudi slovenskih podjetij.

Pobude, predlogi, ideje

Imam idejo!

Bi želeli podati predlog za novi dogodek? Pišite nam, veseli bomo vseh pobud.
Kontakt

Back to Top
UA-50869387-1