Častni predsednik

Igor Cesarec je pobudnik, ustanovitelj in prvi predsednik Društva VTIS. V funkciji častnega predsednika svetuje upravnemu odboru.

Igor Cesarec je ekonomist, ki deluje v New Yorku. Po mednarodni maturi na bežigrajski gimnaziji je šolanje nadaljeval na angleški univerzi London School of Economics (LSE), kjer je diplomiral iz ekonomije. Po diplomi je v Londonu vrsto let delal kot analitik v ameriški investicijski banki Morgan Stanley, kjer je bil specializiran za trge denarnih valut in obveznic. Sledila je vrnitev na LSE, kjer je Igor zaključil še dvojni magisterij iz ekonomije in ekonometrije. Akademsko pot se je odločil nadaljevati v ZDA, kjer trenutno na New York University (NYU) opravlja doktorat iz ekonomije in deluje kot asistent. Igor je tudi gostujoči raziskovalec na univerzi Harvard, na inštitutu National Bureau of Economic Research (NBER) in v organizaciji International Monetary Fund (IMF). Njegova področja specializacije so mednarodna ekonomija in finance, teoretična makroekonomija in monetarna ekonomija.

Igor se že skoraj 15 let ukvarja s povezovanjem slovenske skupnosti v tujini, s poudarkom na mladih in izobraženih. V Londonu je bil predsednik LSE Slovenian Society in član upravnega odbora British-Slovene Society, trenutno pa ima poleg vloge častnega predsednika Društva VTIS tudi mesto v Svetu Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu.

LinkedIn profil: kliknite tukaj.